ميمنه (پژواک، ٢٨سرطان٩١): آتشسوزى در ولسوالى شيرين تگاب ولايت فارياب، باعث جان باختن ١١ تن و جراحت ٢٢ تن ديگر شد.
اين واقعه، حوالى ساعت ٩:٠٠ صبح امروز(٢٨سرطان)، در يک دکان تيل و گازفروشى در بازار منطقۀ گُل قُدغ شيرين تگاب رُخ داد.
آتشسوزى، ناشى از انفجار بالون گاز و بى احتياطى دکاندار خوانده شده و در اوايل، از جان باختن سه تن و جراحت ١٠ تن ديگر خبر داده شده بود.
اما حالا(عصر امروز) داکتر عبدالعلى حليم رييس صحت عامۀ فارياب، به آژانس خبرى پژواک گفت که در اين آتشسوزى، ١١ تن جان داده و ٢٢ تن ديگر مجروح گرديده است.
وى افزود: سه مجروح که به تازه گى به شفاخانۀ افغان- تُرک شهر ميمنه مرکز فارياب منتقل گرديده بود، به علت سوختگى شديد فوت نمود.
داکتر حليم علاوه کرد که ٢٢ مجروح ديگر، در شفاخانۀ ٢٠ بستر ولسوالى شيرين تگاب و شفاخانۀ افغان – تُرک بستر بوده؛ اما وضعيت صحى برخى از آنها به علت سوختگى شديد، وخيم است.
يک زخمى که در شفاخانۀ افغان- تُرک بستر بود، گفت: “مه ده دکان نشسته بودم که گاز انفجار کد و ده بين آتش ماندم و از هوش رفتم و حالى خوده ده شفاخانه مى بينم.”
اين دکاندار، به علت اينکه سر و رويش زياد سوخته بود، به مشکل صحبت ميکرد و ديگر چيزى نگفت.
مل پاسوال عبدالخالق آقساى قوماندان امنيۀ فارياب گفت که در اين آتشسوزى، هشت دکان تيل و گاز و خوراکه فروشى نيز سوخته است.
وى علاوه کرد: از اينکه رفتن اطفائيه به محل رويداد مشکل بود، پوليس را فرستادند و آتش را به کمک دکانداران خاموش کردند؛ در غير آن آتش به ساير دکانها نیز سرايت ميکرد و باعث تلفات و خسارات بيشتر ميگرديد.
آتشسوزى در محلى صورت گرفته که به نام شوربازار ياد ميشود و در حدود ١٥ کيلومترى جنوب مرکز ولسوالى شيرين تگاب و نزديک دشت ليلى قرار دارد.
اين درحالى است که ده روز قبل، بر اثر آتشسوزى در ولسوالى ورسج ولايت تخار، ٤٠ باب دکان و یک موتر حریق گرديد و تلفاتى در قبال نداشت.
اما آتشسوزى که در اواسط ماه جارى در يک شرکت گاز مايع در منطقۀ پکتياکوت کابل، به اثر انفجار بالون گاز رُخ داد، طى آن ١٥ تن جان باختند و بيش از ١٥٠ تن ديگر مجروح گرديدند.
قبل از آن، انفجار بالون گاز در مارکيت شمشاد خيرخانه مينۀ شهر کابل، نيز باعث حريق مارکيت و جان باختن سه تن و جراحت ٢٨ تن ديگر شده بود.