زبان

آیا حساب کاربری در سایت پژواک ندارید؟

برای اشتراک اینجا کلیک کنید.

“پيشرفت اقتصادى و تامين صلح، مستلزم کاهش اثرات سوء تغييرات اقلیمی است”

“پيشرفت اقتصادى و تامين صلح، مستلزم کاهش اثرات سوء تغييرات اقلیمی است”

author avatar
8 Aug 2018 - 16:37
“پيشرفت اقتصادى و تامين صلح، مستلزم کاهش اثرات سوء تغييرات اقلیمی است”
author avatar
8 Aug 2018 - 16:37

کابل (پژواک،١٧ اسد ٩٧): اتحاديۀ اروپا با نگرانى از تغييرات اقليمى، مى گويد که دولت افغانستان درحالى به اين تغييرات توجه لازم نداشته که پيشرفت اقتصادى و حتى تامين صلح، مستلزم کاهش اثرات سوء اين تغييرات مى باشد.

ادارۀ محيط زيست افغانستان، نيز تغييرات اقليمى را چالش زا دانسته و ضمن اينکه مى گويد حکومت افغانستان برنامه ها براى کاهش اثرات سوء اين تغييرات دارد، مى افزايد که اين کشور در اين راستا نيازمند کمک جامعه جهانى است؛ زيرا تا سال ٢٠٣٠ ميلادى در اين بخش به ١٧.٤ ميليارد دالر امريکايى نياز دارد.

اين در حالى است که به اساس گزارش سازمان صحى جهان (WHO )؛ افغانستان از ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ میلادی، از نظر سرعت رشد تأثیرات تغییر اقلیم بر سلامتی افراد، در رده اول کشورهای جهان قرار دارد.

اتحادیه اروپا امروز در کابل، سومين نشست تحت عنوان "تغییر اقلیم در افغانستان: چالش مشترک، پاسخ جمعی" را، با اشتراک مقام هاى بلند پایه دولت افغانستان، نمایندگان جامعه مدنی، سکتور خصوصی، استادان پوهنتون ها، سکتور خصوصی، برخى اداره هاى خارجی و کارشناسان امور، برگزار کرد. 

پییر مایدون سفیر اتحادیه اروپا در این نشست گفت که تغيير اقليم، افغانستان را چون برخى کشورهاى ديگر متاثر کرده است. 

 وى افزود که کاهش آب های زیرزمینی، خشک سالی شدید، الوده گى و گرمایش روز افزون هوا، پیامدهای آشکار تغییر اقلیم در افغانستان است.

به گفته او، در صورتى که اقدامات برای کاهش اثرات تغيير اقليم گرفته نشود، این وضعیت می تواند در سال های آینده بدترشود و اثرات منفی بيشتر بر زراعت، درآمد اقتصادی و سیستم کار و بار داشته و سبب افزایش بیجا شدگان داخلی و مهاجرت ها شود.

سفیر اتحادیه اروپا افزود که رسیدگی به چالش های تغییرات اقلیمی، تنها وظیفه چند نهاد و افراد متخصص نیست، بل یک مسئولیت ملی است و باید تمامی شهروندان افغان در این راستا منسجم شوند.

او گفت: "مبارزه با تغییر اقلیم؛ در حقیقت کار برای صلح، تامین امنیت و پیشرفت اقتصادی می باشد."

مایدون افزود که تغییر اقلیم، یکى از چالش های مهم و عمده به حساب می آید؛ اما این موضوع در اولویت های کاری حکومت افغانستان قرار ندارد و حکومت افغانستان بیشتر بر صلح، امنیت و انتخابات تمرکز کرده است؛ در حالیکه تمام این ها به نحوى با تغییر اقلیم وابسته است.

به باور او، تغيير اقليم سبب خشکسالى و سرانجام ناتوانى هاى اقتصادى مردم مى شود و چالش هاى اقتصادى، سبب مى شود که برخى مردم به خشونت روآورند.

مایدون درادامۀ صحبت هايش گفت که اتحادیه اروپا، در چهارچوپ پروژه "رشد و اشتغال پایدار" در بخش هاى انرژی تجدید پذیر، آبیاری، مدیريت آب، زیربنا، مدیریت منابع طبیعی و احیای جنگلات کمک مى کند.

login or register a new account.

تماس با ما

ارسال گزارش

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

اپلیکیشن موبایل پژواک

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر