زبان

آیا حساب کاربری در سایت پژواک ندارید؟

برای اشتراک اینجا کلیک کنید.

آگاهی در مورد بیماری شکر در افغانستان در پایین ترین سطح قرار دارد

آگاهی در مورد بیماری شکر در افغانستان در پایین ترین سطح قرار دارد

author avatar
13 Nov 2018 - 16:14
آگاهی در مورد بیماری شکر در افغانستان در پایین ترین سطح قرار دارد
author avatar
13 Nov 2018 - 16:14

کابل (پژواک،۲۲عقرب ۹۷): درحالیکه وزارت صحت عامه، آمار دقیق از مبتلایان بیماری شکر در کشور در دست ندارد؛ اما می گوید که از آغاز سال تاکنون، بیش از ۱۵هزار فرد مصاب به این مرض، در پنج مرکز تداوی این بیماری ثبت شده اند.

دوکتور ماموسی زیور معین مالی و اداری وزارت صحت عامه، امروز در نشستی که به مناسبت گرامی داشت از روز جهانی بیماری دیابت (شکر) تحت عنوان «خانواده ها و بیماری شکر» در کابل تدویر یافته بود گفت که از آغاز سال تا به حال، بيش از ١٥ هزار تن که ٨٥٠٠ تن آنان را زنان تشکیل می دهند، در پنج مرکز صحی ثبت شده اند.

وی با بیان اینکه شکر هشتمین بیماری کشنده در جهان است، افزود: «هدف از گرامی داشت از این روز، بلند رفتن سطح آگاهی خانواده ها از این بیماری و اتخاذ برنامه های مراقبتی می باشد.»

طبق شواهد و مطالعاتی که توسط فدراسيون بین المللی بیماری شکر که در سال ٢٠١٢ انجام شده است حدود٨٤٩٠٩٢ نفر در افغانستان از این بیماری رنج می‌برند که از این شمار سالانه ١٩٧٧٣ تن جان خود را از دست می‌دهند.

به گفته او، عوامل عمدۀ این بیماری مصرف غذاهای غیرصحی، عدم فعالیت فزیکی، وزن بالا، فکتورهای ارثی و خانواده گی می باشد.

داکتر حبیب الله اروال مسئول کنترول ملی امراض غیرساری، گفت که بیماری شکر در نزد خانم ها به تناسب مردان بیشتر است؛ چون آنان کمتر فعالیت فزیکی انجام می دهند.

به گفته او، داشتن وزن مناسب، انجام تحرکات فزیکی حداقل ۳۰ دقیقه در روز، استفاده ازغذاهای صحی، مصرف میوه و سبزیجات، اجتناب از مصرف بیش از حد شکر، چربی و تنباکو از ابتلا شدن به بیماری شکر جلوگیری می کند.

در همین‌ حال، داکتر ادریس توخی نمایندۀ شهرداری کابل در این نشست گفت که بی‌سوادی صحی،  یکی از علل عمدۀ افزایش بیماری شکر در کشور است.

موصوف افزود: «مردم به گونۀ کامل در مورد غذاهای مفید و غیرمفید آگاهی ندارند، در این راستا باید سطح آگاهی مردم بلند برده شود و شهرداری کابل، منحیث یک هم‌کار با وزارت صحت عامه متعهد به بلند بردن آگاهی مردم در این بخش می‌باشد.»

  داکتر ريک پيپ کورن (Dr.Rik.Peeperkorn) رییس سازمان صحی جهان، دراين نشست گفت که دیابت، یک مرض کشنده است که سالانه در تمام جهان تعداد زیادى از مردم به این بیماری دچار می شوند .

وی افزود افراد مصاب به این بیماری باید ورزش کنند و انرژی غذایی شان را بگونه درست مراعات کنند .

login or register a new account.

تماس با ما

ارسال گزارش

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

اپلیکیشن موبایل پژواک

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر